domingo, 19 de mayo de 2019

ASSAGISTES


A continuació vaig a parlar-vos d'alguns assagistes importants a la nostra literatura:

Josep Pla
Josep Pla i Casadevall (Palafrugell, 8 de març de 1897 – llofriu, 23 de abrill de 1981) fou un escriptor i  periodista català, figura referent de la literatura catalana de tots els temps.
Pla és encara un dels autors més llegits de la literatura catalana molts anys després de la seva mort, i ha estat consagrat unànimement com el prosista més important de la literatura catalana del segle XX. 

Joan Fuster i Ortells (Sueca, la Ribera baixa, 23 de novembre de 1922 - 21 de juny de 1992) fou un escriptor valencià en llengua catalana. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seua obra principal, l'assaig històric Nosaltres, els valencians, el seu llibre més influent, la seua tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi la lingüística, la història i la filosofia i el turisme. És considerat com un dels assagistes en català més importants del segle XX.

Martí Domínguez i Romero (Madrid 1966) és un escriptor Valencià, especialitzat en narrativa y assaig. Va obtenir el 39è premi josep pla el 6 de gener de 2007 convocat per l'editorial Destina per la seua novel·la El retorn de Voltaire. Ha col·laborat al setmanari El temps, amb articles en què combinava la natura amb la cultura. Des de l'any 1999 dirigeix la revista de recerca cientifica métode, motiu pel qual fou guardonat l'any 2007 amb el Premi Nacional del periodisme.

Ferran Suay (Valencia 1959) és Doctor en Psicologia per la Universitat de Valencia, on exerceix com a professor de Psicobiologia. És el president d’ELEN i membre de la Junta Directiva d'Accio Cultural del Pais Valencia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AFORISES DE JOAN FUSTER

Alguns dels aforismes que més m’han agradat de Joan Fuster són: – Les persones felices no tenen memòria. – La majoria d’edat arriba q...