domingo, 7 de abril de 2019

BOMBAS GENS - ANNA-EVA BERGMAN

BOMBAS GENS

             L'exposició es troba en una antiga fàbrica reformada. La fàbrica és de 1930, era d'una família anomenada Gens que feien bombes hidràuliques, per a l'agricultura. Estan fabricant fins a 1991. Es queda abandonada fins a 2014 que després d'un incendi, la fundació "PER AMOR A L'ART" veu l'oportunitat d'exposar les seves obres aquí i el restauren. Es troben un refugi antiaeri per la guerra civil, ja que van passar de fabricar bombes per a l'agricultura a bombes per als republicans a la guerra civil. Des del bàndol franquista podien bombardejar-, així que els treballadors es van construir un refugi antiaeri.



ANNA-EVA BERGMAN

              Anna-Eva Bergman neix a Estocolm el 1909, viatja molt a Espanya. sobre els
anys 60, en un espai de temps curt realitza una sèrie de viatges a Almeria i Noruega. Per això va pintar molts paisatges càlids i freds alhora, desde fiords Noruecs fins a paisatges més càlids del sud d'Espanya.
No pinta en el mateix moment, ella fa fotografies i després pinta el que s’enrecorda del moment i la fotografia, per això les seves obres són emocionals.
Al principi de la seva carrera pintava obres més figuratives (molt realistes) i acaba pintant abstracció total, és a dir simplificació de les formes. Acaba dibuixant pedres i penya-segats.
Per donar-li textures utilitza diferents materials, per exemple vinils, tempera, acrylic, tinta xinesa, fins i tot plaques d'or. Utilitza els reflexos perquè des de diferents perspectives es vegin de manera diferent, pels reflexos de la llum. També és molt freqüent veure en les seves obres com grata les diferents capes, arribant a veure fins i tot la primera.




Personalment em va agradar. No havia anat mai a un museu així a València. Va se una experiència molt enriquidora. La xica que hi havia ens va explicar tot, des de la història de perquè pintava així fins les etapes de la vida de Ana Eva Bergan. Les quals reflexa a les seues obres amb paisatges més càlids i més freds. 


Recomanaria anar a qualsevol persona que li agrade qualsevol tipus d’art, inclús si no li acaba d’agradar, ja que com en el meu cas va ser una experiència nova i vaig aprendre. 

1 comentario:

AFORISES DE JOAN FUSTER

Alguns dels aforismes que més m’han agradat de Joan Fuster són: – Les persones felices no tenen memòria. – La majoria d’edat arriba q...